Bir İşletme Sosyal Medya Reklamları İle Nasıl Müşteri Kazanır?

Satışlarınızı Arttıralım
Bir İşletme Sosyal Medya Reklamları İle Nasıl Müşteri Kazanır?

Eğer bir işletmeniz var ve reklam yapmak istiyorsanız ilk tercihiniz sosyal medya reklamları olmalı. Neden diye soracak olursanız; Bu içeriğe sosyal medya reklamları ile ulaştınız. İşte bu yüzden!

Yapmanız gereken en önemli iş, ilk önce işletmenize ait sosyal medya hesaplarını oluşturmalısınız. Oluştururken dikkat etmeniz gereken unsurlardan birisi işletmenizi en iyi şekilde anlatabiliyor olmanız lazım. Gelin işletmenizi anlatmak için dikkat edeceğiniz unsurlardan bahsedelim;

Sayfa Adı

İşletmenizin veya markanızın tam ismi olmalı yanında herhangi bir ek getirilmemeli.

Doğru Örnek: Diffea

Yanlış Örnek: Diffea Sosyal Medya İşleri, Diffea Reklam İşleri

Profil Fotoğrafı

İşletmenizin logosunu 1080 x 1080 px boyutlarında ekleyin.

Kapak Fotoğrafı

İşletmenizde verdiğiniz hizmeti veya işletmenizin genel olarak çekilmiş kaliteli bir fotoğrafını ekleyebilirsiniz. Ünlü markaları barındırıyor veya onların hizmetlerini sunuyorsanız kapak fotoğrafınızda kullanmanızda fayda var. Dilerseniz telefon numaranızı ve adresinizi de kapak fotoğrafınıza ekleyebilirsiniz.

İletişim Bilgileri

İşletmenizin iletişim bilgilerini doğru bir şekilde girdiğinizden ve haritayı en doğru şekilde işaretlediğinizden emin olun!

Çalışma Saatleri

Müşterilerinizin çalışma saatlerini bilmesi çok önemli bu yüzden her gün için çalışma saatlerinizi belirleyin.

İnternet Sitesi

İşletmeniz için en önemli unsur olan internet sitenizi ekleyin! İnsanlara internet sitenizde çok daha etkili ve kolay bir şekilde bilgi verebilirsiniz. Ayrıca internet siteniz yok ise buraya tıklayarak bizimle internet sitesi oluşturmak için iletişime geçebilirsiniz!

İşletme Kategorisi

Facebook’un sizin işletmeniz için sunduğu en yakın ve en uygun kategoriyi seçmeniz müşterilerinizin sizi bulmasını daha da hızlandıracaktır.

Sayfanızın Açıklaması

İşletmenizin ilk açıldığı günden bugüne kısaca bir anlatımı ve verdiğiniz hizmetlere kısaca değinin.

Hizmetler

Hizmetler kısmından veya ürünler kısmından verdiğiniz hizmetleri ve sattığınız ürünleri listeleyin.

Şu anda sayfa bilgilerini doldurmuş bulunmaktasınız! Gözden kaçırmamak için tekrar kontrol etmenizde fayda var. Şimdi bundan sonra yapacaklarımızı planlayalım…

  • İlk önce işletmenizin konumunu anlatabileceğiniz bir içerik paylaşın.
  • İşletmenizin fotoğraflarını insanların görmesi için detaylı bir şekilde paylaşın.
  • İşletmenizde çalışan insanların da fotoğraflarını paylaşarak hem çalışanlarınızın arkadaşları ve tanıdıklarını işletmenize getirme olasılığınız artar hem de müşterilerinize daha fazla güven sağlarsınız.
  • İşletmenizde sunduğunuz ürünleri detaylı bir şekilde açıklayarak gönderi olarak paylaşın, paylaştığınız gönderilerde telefon numaranızı ve açık adresinizi eklemeyi unutmayın. Ayrıca var ise web sitenizi de yazın!
  • Kampanya yapın! İnsanların ilgisini çekecek bir kampanya hazırlayın ve bunu profesyonel bir grafik tasarım ajansından veya grafiker bir arkadaştan isteyin.
  • İlk reklamınızı oluşturun! Hazırladığınız kampanyayı işletmenizin yakınındaki insanlara göstermek için, kampanyanızı detaylı bir şekilde açıklama yaparak paylaşın ve paylaştıktan sonra gönderinizin altında karşınıza çıkacak olan “Gönderiyi Öne Çıkar” butonuna tıklayarak bilgileri doldurun, bütçenizi belirleyin ve reklam vermeye başlayın!

İşletmenize amatör olarak size verdiğimiz ipuçları ile müşteriler çekmeye başlayabilirsiniz! Unutmayın bundan ötesini istiyor ve profesyonel destek almayı düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz çünkü biz;

Diffea: Dijital Ajans olarak, Kuşadası’nda Sosyal Medya ve Reklam hizmetleri vermekteyiz…

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aenean enim magna, tempus nec nulla in, porta aliquet leo. Donec quam tortor, accumsan vitae magna a, venenatis malesuada nibh. Suspendisse tortor ex, imperdiet et lacinia quis, congue non ipsum. Phasellus sed quam quis ante gravida vehicula. Sed tincidunt eros turpis, at sollicitudin lectus ultricies nec. Nam vestibulum molestie velit.