WordPress Site Hızlandırma Eklentileri ve Teknikleri

Satışlarınızı Arttıralım
WordPress Site Hızlandırma Eklentileri ve Teknikleri

Tüm webmasterların ve yazılım geliştiricilerin aynı acıyı çektiğini çok iyi biliyoruz: WordPress sitelerin açılış hızı. Peki bu acıyı dindirmek veya azaltmak için neler yapmalıyız?

WordPress bildiğimiz gibi eklenti dünyasından oluşmaktadır ve bizim de kullanmamız gereken eklentiler bulunmaktadır. Fakat genelde kodlara direkt müdahale etmediğimizden ve sıkıştırma işlemlerini yapmadığımızdan kaynaklanıyor ki WordPress web sitelerimiz çok yavaş açılıyor ve işlemleri hantal bir şekilde yapıyor. Diffea olarak, WordPress sitenizin hızını iyileştirebilmeniz adına kullandığımız bir kaç eklentiyi sizinle paylaşmak istiyoruz;

Autoptimize

Web sitenizdeki JavaScript, CSS ve HTML kodlarını minimize etmek, ihtiyacınız olmayan kodları optimize etmesi için bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Ayrıca önbellekleme (Cache) işlemlerini de sağlayabilirsiniz. * Kullandığımız birçok temada diğer pluginlerden daha etkili olduğunu gördük.

ShortPixel Image Optimizer

Bu eklentiyi web sitenizde yer alan fotoğrafları, görselleri küçültmek ve sıkıştırmak için kullanabilirsiniz. Fakat öncesinde tüm görsellerin boyutlarını manuel olarak düşürerek WordPress web sitenize yüklemelisiniz. Daha sonra bu eklentiyi yükleyerek tüm görsellerin tek tek sıkıştırılmasını sağlayabilirsiniz.

İlk kayıt olduğunuzda 1.000 + 150 adet görsel için size ücretsiz sıkıştırma imkanı sağlıyor. Sonrasında ise aylık sadece $4,99’a 7.500 adet görseli optimize edebilirsiniz. Eklentiyi farklı web sitelerinizde de bu sayıyı aşmayacak şekilde kullanabilirsiniz.

Optimize Database after Deleting Revisions

Veritabanınızdaki eski revizyon içeriklerini temizler ve kayıt altına alınmış kullanılmayan, gereksiz tüm veritabanındaki alanları optimize eder. Daha hızlı bir WordPress deneyimi sunmanız adına yardımcı olan yararlı bir eklentidir.

Hızlı bir WordPress deneyimi için öneriler;

  • Daha önce kullandığınız ve artık işinize yaramayan, kullanmadığınız tüm eklentileri silin.
  • Ana sayfada gereksiz ve çok bilgi vermekten kaçının.
  • Görsel kullanımını azaltın ve kullandığınız görsellerin kalitesini bozmadan, boyutlarını düşürün.
  • Tema seçimi yaparken elinizden geldiği kadar sade ve daha az kod yapısı olan temalar seçmeye çalışın.
  • Bir WordPress veya web tasarım uzmanına danışın.

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Aenean enim magna, tempus nec nulla in, porta aliquet leo. Donec quam tortor, accumsan vitae magna a, venenatis malesuada nibh. Suspendisse tortor ex, imperdiet et lacinia quis, congue non ipsum. Phasellus sed quam quis ante gravida vehicula. Sed tincidunt eros turpis, at sollicitudin lectus ultricies nec. Nam vestibulum molestie velit.